Előfizetői tartalom

Nagy pénzügyi válság jöhet - figyelmeztet Európa egyik legbefolyásosabb embere

Portfolio
Wolfgang Schäuble, leköszönő német pénzügyminiszter szerint a lassan visszafordíthatatlan mértéket öltő eladósodottság és a jegybankok által táplált túlzott likviditás óriási kockázatot jelent a világgazdaság számára, napról-napra nő a piaci buborékok kialakulásának veszélye - nyilatkozta a Financial Timesnak adott interjújában.

Az elmúlt nyolc évben német pénzügyminiszterként Európa egyik legbefolyásosabb politikusává vált Wolfgang Schäuble, a koalíciós tárgyalások miatt azonban hamarosan elhagyja a német pénzügyminiszteri posztot, hogy átvegye a Bundestag házelnökének helyét. A távozó pénzügyminiszter híresen keményvonalas álláspontot képviselt mindig is, ami a költségvetési fegyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés