Előfizetői tartalom

Bármikor, egy pillanat alatt eléghet az összes pénzed - íme 5 ijesztő eset

Portfolio
Képzeld el, hogy kinézel magadnak egy autót, összegyűjtöd rá a pénzt a párna alatt, aztán pár nap múlva már csak egy kiló kenyeret tudsz venni a megtakarításodból. Többször is előfordult már a történelem során, hogy a hiperinfláció miatt komplett vagyonok váltak köddé, most éppen Venezuela szenved a bolivár elképesztő leérékelődésétől. Még ennél is durvább volt, amit Jugoszlávia, Zimbabwe, vagy éppen Magyarország lakossága megélt korábban. Összeszedtük a történelem valaha volt legdurvább hiperinflációs időszakait.

5. Görög drachma - napi 17,84% - 1941-1945Német csapatok a Marita hadművelet közben. Fotó: ShutterstockMíg 1939-ben 271 millió drachmás költségvetési többlete volt Görögországnak, a második világháború kitörésével 1940-re 790 millió drachmás költségvetési hiányt halmozott fel az ország. A világháború jelentősen lerontotta Görögország kereskedelmi forgalmát, 1941-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés