Előfizetői tartalom

A katalán elnök levelet írt a spanyol kormányfőnek

Portfolio
Carles Puigdemont katalán elnök a spanyol kormány korábbi felszólításának eleget téve levelet küldött Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek, amelyben elméletileg azt kellett volna tisztáznia, hogy múlt heti beszédében kikiáltotta-e Katalónia függetlenedését. A Reuters értesülései szerint Puigdemont nem adott egyértelmű választ.

Múlt hét kedd esti beszédében a katalán elnök sokakat meglepett azzal, hogy végül nem kiáltotta ki egyoldalúan a tartomány függetlenségét. Ugyanakkor nem állt el a függetlenedés lehetőségétől, csak egyfajta türelmi időt adott a spanyol kormánynak, hogy kezdjenek párbeszédbe Katalónia jövőjével kapcsolatban.Kapcsolódó cikkünk2017.10.11Az utolsó pillanatban rezeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés