Előfizetői tartalom

Ilyet még nem csinált az MNB, itt az új jelentés

Portfolio
A foglalkoztatási fordulat megvalósulása után Magyarországnak a termelékenység javítására kell fókuszálnia - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank új jelentésének, a Versenyképességi jelentés pénteki bemutatóján Palotai Dániel, a jegybank főközgazdásza. A jegybank szakértői a tavalyi Versenyképesség és növekedés című kiadványuk után tovább folytatták elemzésüket a magyar gazdaság versenyképességéről, összeállítva az új jelentést, amely 106 (90%-ban objektív) indikátor alapján elemzi Magyarország versenyképességét. Emellett a közgazdászok új javaslatokat is megfogalmaznak az új kiadványban.

Új jelentést állított össze a jegybankTovábbviszi az MNB a tavaly megjelent átfogó kötetben megfogalmazott versenyképességi elemzését, pénteken egy új kiadványt mutattak be Versenyképességi jelentés néven. A kiadvány a termelékenység, az emberi erőforrás mennyisége és minősége, a technológiai felkészültség, a szabályozói környezet, a vállalkozói attitűd,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái