Előfizetői tartalom

Teljesíthetetlen előírásokkal állt elő az NGM

Portfolio
A transzferár-nyilvántartások készítéséről szóló új 32/2017 (X.18) NGM rendelettel a jogalkotó láthatóan meg akart felelni az EU vonatkozó előírásainak, a NAV igényeinek és nem utolsó sorban a nagy könyvvizsgáló cégek üzleti elképzeléseinek. A szereplők által támasztott sok követelmény azonban oda vezetett, hogy végül egy csomó teljesíthetetlen, és olykor értelmetlen előírás került a jogszabályba - mondta el lapunknak Kerényi Máté Fülöp, az Adótanácsadók Egyesületének szervezetfejlesztési alelnöke.

Az új szabályozás az Európai Unióban található kapcsolt vállalkozások transzfer árképzési dokumentációjára (EU TPD) vonatkozó magatartási kódexről szóló állásfoglaláson (2006/C 176/01) alapszik, de azt a jogalkotó olyan mértékben továbbfejlesztette, hogy már csak a struktúrájában emlékeztet a magatartási kódex előírásaira, kötelező tartalmi elemeiben jóval túlmutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés