Előfizetői tartalom

Jelentősen javított a magyar kilátásokon az EBRD

MTI
|
Portfolio
Jelentősen javította a feltörekvő európai gazdaságok, köztük a magyar gazdaság növekedési ütemére adott előrejelzéseit kedden Londonban ismertetett átfogó őszi helyzetértékelésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), elsősorban a vártnál erőteljesebb globális növekedési lendülettel és a feltörekvő gazdaságok kedvező finanszírozási kondícióival indokolva a felülvizsgálatot.

Az EBRD a magyar gazdaságban az idén 3,8 százalékos, jövőre 3,4 százalékos növekedést jósol új prognózisában, 0,8, illetve 0,4 százalékponttal gyorsabbat az előző előrejelzésnél. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy az EBRD alaposan le volt maradva az "élettől", hiszen a mostani előrejelzése nagyjából a piaci konszenzusnak felel meg. A bank az idén 3,3 százalékos, 2018-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés