Előfizetői tartalom

Az idősek és az anyák menthetik meg Magyarországot?

Portfolio
A fiatalok munkába állásában, az anyák részmunkaidős foglalkoztatásában, valamint az idősek munkaerőpiacra való visszaterelésében látja a munkaerőhiány megoldásának kulcsát a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója. Szalai Piroska a Magyar Időknek hangsúlyozta: uniós átlagban is rendkívül alacsony a részmunkaidősök száma a hazai munkaerőpiacon.

Nagyjából 1,8 millióra tehető azoknak a száma, akik inaktívnak számítanak a 15-64 évesek közül a hazai munkaerőpiacon, miközben egyre súlyosabb a munkaerőhiány.Ők nem jelennek meg sem a munkanélküliek, sem a foglalkoztatottak statisztikai adatai között, azonban foglalkoztatásukkal orvosolható lehet a munkaerőhiány- mondta a Magyar Időknek, Szalai Piroska a Nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés