Gazdaság

Robotokkal erősít a KPMG: átalakulnak a munkafolyamatok

Portfolio
Növekszik a kereslet a magyar piacon a könyvvizsgálati, adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtó cégek szolgáltatásai iránt - a munkafolyamatok azonban komoly átalakuláson mennek át.
Robert Stöllinger, a KPMG vezérigazgatója egy pénteki sajtó-háttérbeszélgetésen elmondta: a cég 10%-kal növelte árbevételét tavaly (22 milliárd forintra), 120 fővel emelkedett dolgozói létszáma. A legújabb üzletáguk a compliance management services in tax: a (leginkább külföldi, multinacionális) ügyfelek összpontosítják ügyviteli szolgáltatásukat, mindegyik országban egy szolgáltatót szeretnének - az adótanácsadónál pedig olyan megoldásokat használnak, amelyek a központi rendszer adataira hagyatkozva végzik az adó (áfa) bevallást.

A digitalizáció és az automatizálás természetesen az egyik leginkább meghatározó trend a szektorban. Az algoritmusoknak, szoftvereknek köszönhetően csökken a "manuális" munkák szerepe, így a dolgozók egyre magasabb szintű, és egyre komplexebb munkát tudnak végezni - így egyre több olyan szakemberre vans zükség, aki ezeket az adatokat használni, értelmezni tudja. A több feldolgozott adat ugyanakkor lehetőséget teremt további, eddig nem elérhető szolgáltatás megvalósítására is.

Ráadásul - a digitalizációnak köszönhetően - a könyvelési rutinfeladatokat is gépek végzik, egyre kevesebb a papír-alapú munkafolyamat, sőt, optimális esetben az adatok nem is léteznek fizikai (számla) formában, a rögzítés és a feldolgozás valós időben történik, helytől függetlenül.

A digitalizálás még a jogi szakmát is érinti: bár ma még nincs olyan mesterséges intelligencia, amely képes lenne kiváltani a jogi munkafolyamatokat, az adatgazdasági fejlődése ezen a területen is érvényes. A komplexebb problémák gyorsabban, szélesebb körben átláthatók, így a jogi folyamatok megoldási ideje és költségeik jelentősen csökkennek.
cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Huawei
kinaielnök
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
orbánviktordonaldtusk