Előfizetői tartalom

A magyar lakásárak emelkedésére figyelmeztet az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság ma tucatnyi tagállam kapcsán indítványozta az európai szemeszter őszi csomagjában, hogy a makrogazdasági egyensúlyhiánya miatt részletes vizsgálat induljon 2018-ban. A listán nem szerepel Magyarország, de az anyagot bemutató sajtótájékoztatón Pierre Moscovici, a gazdasági és pénzügyekért felelős uniós biztos azt emelte ki, hogy Magyarország esetében figyelemmel kellene kísérni a lakásárak emelkedését, valamint a munkaerőköltségek és a termelékenység egymáshoz viszonyított alakulását. A Bizottság szerint öt tagállam jövő évi költségvetése potenciálisan nem felel meg a Stabilitási és Növekedési Paktum prevenciós ága szabályainak, a franciák büdzséje pedig a korrekciós ág szabályainak. Közben a britekkel szembeni túlzott deficit eljárást megszüntette a Bizottság, a románokat pedig hathatós költségvetési kiigazítás megtételére "kérték".

Nagy csomag jelent ma megA Bizottság ma tette közzé az európai szemeszter őszi csomagját, melyben meghatározza az EU következő évre vonatkozó gazdasági és szociális prioritásait, szakpolitikai ajánlásokat fogalmaz meg az euróövezet számára, valamint lezárja az euróövezeti tagállamok költségvetésiterv-javaslatainak értékelési folyamatát. A csomagot az alábbi dokumentumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés