Előfizetői tartalom

Kiábrándítóak a születési adatok

Portfolio
2017 szeptemberében a születések száma 5,4, a halálozásoké pedig 4,1%-kal kevesebb volt, mint az előző év azonos hónapjában. A természetes fogyás 1399 fő volt, 59-cel több az egy évvel korábbinál. 2017 első kilenc hónapjában a születések száma 1,2%-kal elmaradt az előző évitől, a halálozásoké pedig - az év eleji jelentős halálozási növekmény miatt - 5,9%-kal emelkedett. Ennek következtében a természetes fogyás 30 494 fő volt, 6303-mal több, mint az előző év azonos időszakában.

Szezonálisan igazított adataink azt mutatják, hogy a születésszám a tavaly év végi meglódulás után visszaesett, hosszabb kitekintésben pedig 2014 óta trendjében stagnált. Ez ugyan a szülőképes korú nők számának visszaesését figyelembe véve kis mértékű javulást jelent a gyerekvállalási kedvben, de összességében mégis azt jelenti, hogy a népességfogyás üteme nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés