Előfizetői tartalom

Megvan az új olajalku!

MTI
A várakozásokkal összhangban lévő alku született ma meg Bécsben az OPEC ülésén, miszerint az önkéntes kitermelés-korlátozás határidejét jövő márciusról jövő év végéig kitolták. Ez azt jelenti, hogy a tavaly őszi kitermelési szinthez képest hosszabb ideig marad 1,8 millió hordóval alacsonyabb szinten a napi kitermelési volumen és fontos, hogy a mai kiterjesztéshez most is csatlakoztak a nagy OPEC-en kívüli tagállamok. Az olaj ára minimális mínuszban mozog az olajtőzsdéken.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai csütörtökön Bécsben ültek össze szokásos félévenkénti tanácskozásukra, amelyen a várakozásokkal összhangban úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a kitermelést korlátozó megállapodás hatályát 2018 végéig. Ezt követően csatlakoztak hozzájuk az olajkartellen kívüli nagy kitermelő országok szakminiszterei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés