Előfizetői tartalom

Nyugdíjak: van, amiben Magyarország mindenki mást lepipál

Portfolio
A magyar nyugdíjasok rendelkezésre álló jövedelme mintegy 90%-a az átlag lakosságénak, miközben a francia nyugdíjasok több pénzt kapnak kézhez, mint a franciák átlaga. Az OECD friss tanulmánya szerint bár 60 felett kevesen vannak, akik dolgoznak Magyarországon, a nyugdíjasok aktivitása a magyar munkaerőpiacon évről évre nő, olyannyira, hogy csak Németországban nőtt nagyobb mértékben a magyarhoz képest az időskorúak foglalkoztatási aránya. Nem panaszkodhatunk az adórendszerre sem, Magyarország ugyanis egyike azon kis számú országnak, ahol a nyugdíjak után nem kell adózni. Érdekes az is, hogy a friss adatok alapján a magyar nyugdíjasok függnek leginkább az állami nyugdíjtól, az időskori bevételi források között ugyanis nálunk a legmagasabb az állami nyugdíj aránya.
Hosszabb ideig élnek a nyugdíjasok, de nincs, aki eltartsa őket1970 óta az OECD becslései szerint 18-ről 23,4 évre nőtt az a hátralévő várható élettartam, ami a jelenlegi 60 évesekre vár, miközben a helyettesítési ráták csökkenésével egyre kevesebben vannak, akiknek a befizetései hozzájárulnak az egyre növekvő nyugdíjas népesség miatt keletkező kiadások finanszírozásához....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái