Előfizetői tartalom

Kikutatta az MNB, hogyan lehet sikeres Magyarország

Portfolio
A magyar gazdaság duális szerkezetén úgy lehet enyhíteni, hogy a kis- és középvállalati szektort hozzásegítjük az exportpiacokra való kilépéshez, ez ugyanis ösztönzi a termelékenység növekedését - hangzott el a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent Növekedési jelentés című kiadványának bemutatóján. A jegybank szakértői kiemelik: nagyon fontos, hogy a magyar gazdaság növekedési pályáján lezajló ágazati átrendeződés során a kulcsiparágak (amelyek a technológiai megújulást leginkább képviselik és terjesztik) is erőteljesen megjelenjenek. Az egyik ilyen kulcsiparág az elektromobilitás, amely új kihívások elé állíthatja a hazai autógyártókat.

Gazdasági dualitásA kis- és középvállalati szektor termelékenysége még régiós összevetésben is elmarad a nagyvállalati hatékonyságtól. Mivel az exporttevékenység termékinnovációra ösztönöz, ezért a kitörést az exportpiacokra lépés jelentheti. Azok a kkv-k, melyek az exportpiacra léptek, a tapasztalatok szerint gyorsabban képesek növelni a termelékenységet, többet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái