Ők mondják meg, mit adjon a kormány a családoknak
Gazdaság

Ők mondják meg, mit adjon a kormány a családoknak

Portfolio
Bő fél évvel Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után létrejött a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért. Az új intézet elemzéseket végez és javaslatokat tesz a kormány számára, többek között a családokat megillető támogatások rendszerére és az otthonteremtés fejlesztésére vonatkozóan.
A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint felállt a minisztériumban csak Kincs névre keresztelt Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért. Az intézet gondolatát először Orbán Viktor említette meg, amikor a Családok Budapesti Világtalálkozóján ismertette a kormány családpolitikai akciótervét.

A mostani határozatból kiderül: az intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetési szerve, elnökét a miniszter nevezi ki, és két elnökhelyettese van. Az elnöknek államtitkári fizetése lesz, míg a helyetteseinek helyettes államtitkári díjazása.

Alapvető feladata a kormány népesedéspolitikai feladatainak megvalósításában való részvétel. Javaslatokat dolgoz ki a kormány számára, különösen:
  • a  hazai és nemzetközi migrációs folyamatokkal, valamint a  határainkon túl élő magyarság demográfiai helyzetével kapcsolatban,
  • az otthoni, illetve a  munkavégzéssel kapcsolatos feladatok hatékonyabb összeegyeztethetősége területén,
  • a  gyermeket vállaló és nevelő szülőket megillető támogatások rendszere és az otthonteremtés fejlesztési lehetőségei területén.

A határozat értelmében nemzetközi szakmai kapcsolatok kiépítésére is törekszik az intézet, valamint szakmai eredményeit a nyilvánosság elé tárja.

Az intézet a  Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutató Intézete elemzéseit is figyelembe véve tesz javaslatot, és végez további elemzéseket a kormány számára - áll a határozatban.

Kopp Mária intézet A kormány az intézet elnevezésével állít emléket a 2012-ben elhunyt doktornak, aki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem-MTA "Mentális Egészségtudományok" társult kutatócsoportjának vezetője volt. Kopp Mária volt a a Népesedési Kerekasztal szervezője, és 2009-ben ő hozta létre a Három Királyfi, Három Királylány mozgalmat. A mozgalom célja, hogy megszülessenek a tervezett gyermekek.Ők mondják meg, mit adjon a kormány a családoknak
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által közreadott képen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (szemben k) beszél, mellette Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (b) és Lengyel Györgyi, az Emmi közigazgatási államtitkára (j) a családügyi kabinet ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2017. november 8-án. Ezen a napon megalakult a családügyi kabinet, az első ülésen szó esett a Kopp Mária szociológus nevét viselő népesedéspolitikai intézet felállításáról, valamint különböző családtámogatási intézkedésekről is. Jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j4), Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3), Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára (j2) és Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter (j), balról Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó: Emmi / Bartos Gyula
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
trump1205