Előfizetői tartalom

Kiakadtak az EP-ben, hogy dobná az EU vezetője a kötelező menekültkvótát

MTI
|
BruxInfo
|
Portfolio
Számos képviselő bírálta az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" nevezte a kötelező menekültügyi kvótákat egy frissen közzétett dokumentumban, amelyet a most csütörtök-pénteki EU-csúcsra írt a tagállami vezetőknek. A Bruxinfo összefoglalója szerint Tusk azt szeretné, ha a csütörtök esti vacsorán a tagállamok nyíltan megbeszélnék a kvótarendszer és a dublini reform kérdését, de ez még csak felkészülés lenne egy jövő nyári döntésre.

Bírálták Tusk tervét a parlamentbenFrans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a mai EP-plenárison elmondta, nem ért egyet azzal, hogy hatástalan lenne a menedékkérők elosztására szolgáló uniós mechanizmus, annak keretében ugyanis 32 ezer embert áthelyeztek az elmúlt két évben, ami a jogosultak több mint 90 százalékát jelenti. Kiemelte: közös megoldásra van szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés