Előfizetői tartalom

Kiakadtak az EP-ben, hogy dobná az EU vezetője a kötelező menekültkvótát

MTI
BruxInfo
Portfolio
Számos képviselő bírálta az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" nevezte a kötelező menekültügyi kvótákat egy frissen közzétett dokumentumban, amelyet a most csütörtök-pénteki EU-csúcsra írt a tagállami vezetőknek. A Bruxinfo összefoglalója szerint Tusk azt szeretné, ha a csütörtök esti vacsorán a tagállamok nyíltan megbeszélnék a kvótarendszer és a dublini reform kérdését, de ez még csak felkészülés lenne egy jövő nyári döntésre.

Bírálták Tusk tervét a parlamentbenFrans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a mai EP-plenárison elmondta, nem ért egyet azzal, hogy hatástalan lenne a menedékkérők elosztására szolgáló uniós mechanizmus, annak keretében ugyanis 32 ezer embert áthelyeztek az elmúlt két évben, ami a jogosultak több mint 90 százalékát jelenti. Kiemelte: közös megoldásra van szükség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái