Előfizetői tartalom

Karácsonyi csomag Matolcsyéktól? Idén ne számíts rá

Portfolio
Várhatóan nem változtat a kamatokon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa idei utolsó kamatdöntő ülésén a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. Ugyanakkor lehetséges, hogy néhány részletet elárulnak a novemberben bejelentett nem konvencionális eszközökről. A figyelem középpontjába emellett a jegybank friss inflációs jelentése kerül, amely várhatóan továbbra is alacsony inflációt prognosztizál.

Részleteket várnakNovemberben két új nem hagyományos monetáris politikai eszköz bevezetéséről döntött az MNB, így az elemzők nem számítanak arra, hogy a keddi kamatdöntő ülésen a jegybankárok bármit is lépjenek. A 0,9%-os alapkamatot változatlanul hagyhatják, és várhatóan a kamatfolyosóhoz sem nyúlnak hozzá, így a friss inflációs jelentés kerül a fókuszba, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés