Előfizetői tartalom

Lengyelország elleni eljárás: Junckerhez repül az új kormányfő

MTI
Rövid, nem kimondottan konfrontatív nyilatkozatot adott ki a lengyel miniszterelnöki hivatal Twitter-fiókjára feltett nyilatkozatában az új lengyel kormányfő azután, hogy az Európai Bizottság ma elindította a 7-es cikkely szerinti eljárást az országgal szemben. A témáról január 9-én tárgyal majd a Bizottság elnökével Brüsszelben. A lengyel kormánypárt illetékesei szerint az egész eljárás politikai indíttatású, míg az ellenzék szerint a jogállam tényleg sérül, és az EU Tanács lengyel származású elnöke is úgy gondolja: egyszerűen nincs igaza a lengyel kormánynak. Ma az is kiderült, hogy a lengyel államfő aláírja azt a két Brüsszel által aláírt törvényt is, amit eddig még nem tett meg.

Nem konfrontatív a lengyel kormányfői üzenetLengyelország ugyanúgy ragaszkodik a jogállamisághoz, mint az Európai Unió - reagált Mateusz Morawiecki kormányfő szerdán arra, hogy Európai Bizottság (EB) kezdeményezte a hetes cikk szerinti eljárás elindítását Varsóval szemben. A Brüsszel által kifogásolt igazságügyi reform nélkülözhetetlen Lengyelországban - hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés