Előfizetői tartalom

Magyarországot is aprópénzzel láncolja magához Kína?

Portfolio
Kína olcsó hitellel tesz lekötelezetté egy sor országot, többek között az "Egy út - egy övezet" programban résztvevő partnerek is adósrabszolgaságba csúsznak emiatt - állítja egy indiai akadémikus. Mindez azért érdekes, mert a közép-európai régióban Magyarország is érintett ebben a programban, ami a szakember állítása szerint nem előnyös nekünk.

Az "Egy út - egy övezet" nevű kínai programról mi általában a régiónk kapcsán hallunk, Kelet-Közép-Európában 16 ország próbál közelebb férkőzni Kínához ezen keresztül. A kontinenseken átívelő programban viszont összesen már 68 ország vesz részt, melyek jelentős része fejlődő gazdaság, így szükségük van a beruházásokra, amiket Kína biztosít olcsó hitelből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés