Előfizetői tartalom

Miért hisz a kormány a 4% feletti növekedésben? Itt a válasz

MTI
Portfolio
A beruházások felpörgését, bővülő fogyasztást és kedvező exportpiaci lehetőségeket lát 2018-ra a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ezért tartja jövőre is a 4 százalékot meghaladó növekedési előrejelzését - nyilatkozta a Magyar Időknek Banai Péter Benő. A tárca államháztartásért felelős államtitkára szerint a mostani kedvező gazdasági feltételek felelősséget is jelentenek a mindenkori kormányzatnak, így továbbra is kiemelt figyelmet kell szánni a hiány kordában tartására és az államadósság további csökkentésére.

A napilap pénteki számában megjelent interjúban Banai Péter Benő annak kapcsán, hogy az év végére nagy szórás mutatkozik a 2018-as növekedési előrejelzésekben, az mondta: tartják az eddigi 4,3 százalékos előrejelzésüket. Mint a Portfolio beszámolt róla, a kormány a héten tette közzé friss gazdasági előrejelzését:Kapcsolódó cikkünk2017.12.27A kormány tényleg elhiszi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái