Előfizetői tartalom

Meséltek a magyar szállodások: ez állhat a turistaáradat útjába

A tavalyi év egyik legnépszerűbb híre volt, hogy idén rekordszámú hosszú hétvége vár a magyar lakosságra. Valószínűleg sok családban megkezdődött ezeknek a megtervezése, a szállodák pedig legalább egy éve készülnek rá, hogy sikerrel feltöltsék a férőhelyeiket ezeken a napokon. Elég lehet ez a néhány - pontosan 9 darab - hosszú hétvége egy újabb rekordévhez a turizmusban? Szállodaipari körképünkből kiderül, kik profitálhatnak igazán a 2018-as év hosszú hétvégéiből.

Kifejezetten jól alakulnak a munkaszüneti napok 2018-ban: összesen 9-szer lesz hosszú hétvége, és a legjellemzőbb a 4 napos hétvége lesz (6 alkalommal). Gyakorlatilag minden munkaszüneti nap egybevonható egy hétvégével, így a magyar családoknak rekordszámú alkalmuk lesz a kikapcsolódásra, ami a turisztikai szereplőknek is jól jön. Mekkora növekedésre számítanak a szállodaipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés