FONTOS Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?
 
Előfizetői tartalom

Inkább börtönbe megy, minthogy hagyná magát kisemmizni a szaúdi herceg

Portfolio
Még novemberben volt nagy sztori, hogy aranykalitkává vált a rijádi Ritz-Carlton, miután a Mohamed bin Szalman herceg vezette korrupcióellenes testület ide záratott közel 300 herceget, hivatalban lévő minisztert és több tucat korábbi minisztert is. A fogjok egy része azóta már hazatérhetett otthonába, azonban a szabadságot nem adták ingyen, a szaúdi kormány a vagyonuk akár 70 százalékával rövidítette meg a letartóztatottakat szabadulásuk fejében. Azonban vannak, akik nem asszisztáltak saját kifosztásukhoz, aminek meg is lett az eredménye, közel 60 foglyot szállítottak át a királyság egyik legjobban őrzött börtönébe.

A hírek szerint az átszállított rabok között van az uralkodóház legismertebb képviselője, al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg is, aki nem mellesleg a világ egyik leggazdagabb embere, és olyan vállalatokban rendelkezik közvetlen kitettséggel, mint a Twitter, a Lyft, vagy a Citigroup. A Telegraph beszámolója alapján a hercegtől összesen 6 milliárd dollárt követeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés