Előfizetői tartalom

Külföldre mész dolgozni? Erre mindenképp figyelj az adózásban

Portfolio
Számos adóelőny érhető el azáltal, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási köre (illetősége) alá. Bár az, hogy egy magánszemély hol rendelkezik illetőséggel, nem választás kérdése, a személyes körülmények gondos megtervezésével alakítható, hogy valaki hol adózik. Ez pedig mindenkit érint, aki rövidebb-hosszabb ideig külföldön vállal munkát - mutat rá írásában Dr. Baráti Ákos, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adójogásza.

Sokan próbálnak napjainkban szerencsét külföldön, és legalább ennyire gyakori, hogy külföldi állampolgárok telepednek le huzamosabb időre Magyarországon. Mindenkinek más és más a hozzáállása a külföldi tartózkodáshoz: egyesek már csomagolás közben a hazatérést tervezik, van, akiknek egy hosszú, külhoni tartózkodás alatt támad fel a honvágyuk, mások viszont valóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés