Előfizetői tartalom

Félnek a britek, hogy a földbe döngöli őket az orosz hadsereg

Portfolio
A brit vezérkari főnök, Sir Nick Carter tábornok úgy véli, hogy alulmaradhat a szigetország hadserege külső fenyegetésekkel szemben, ha tovább csökkenti a parlament a hadicélú kiadásokat - írja a BBC. Más vezetők szerint a brit hadsereg már most is túl korszerűtlen ahhoz, hogy felvegye a harcot akár az oroszokkal, akár a kínaiakkal, sőt, van, aki amiatt aggódik, hogy a komplett brit gazdaságot egy szempillantás alatt tönkre tudja vágni egy jól irányzott vízalatti manőver.

Carter tábornok - a Gavin Williamson védelmi miniszter által jóváhagyott, egyelőre még csak tervezett beszédében - főleg az oroszok ballisztikus rakétáinak hatékonyságára figyelmeztet majd, melyeket szíriai hadműveletük során 26 esetben 1500 kilométeres távolságból lőttek ki. Kitér majd az orosz expedíciós haderő hatékonyságára és agresszivitására is, mellyel szerinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés