Előfizetői tartalom

Utolsó mohikánként mennek szembe a világgal Matolcsyék

Lassan a világ összes jegybankja a szigorítás útjára lép, miközben itthon az MNB még 2019-20-ig a jelenlegi 0,9%-os alapkamat fenntartására rendezkedik be, és nem konvencionális eszközökkel akár kész további is lazítani, illetve beavatkozni az állampapírpiacon. Ha pedig kitartanak emellett, akkor az akár a forint árfolyamára is hatással lehet a következő hónapokban.

Lassan senki sem lesz olyan bátor a világon, mint MatolcsyékNagyítóval kell keresni ma a világban olyan jegybankot, mely még a lazítás útján van, hiszen a fejlett világ nagy intézményei közül a Fed már évek óta a lassú, de fokozatos kamatemelésben hisz, és idén az EKB is elkezdi majd leépíteni eszközvásárlási programját. A Bank of Japan továbbra is pumpálja a pénzt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés