Előfizetői tartalom

Kevesebb a közmunkás és már nem dolgozik annyi magyar külföldön

Portfolio
A közfoglalkoztatottak számának dinamikus, valamint a külföldön dolgozó magyarok számának lassú csökkenése mellett mérsékelten növekszik a foglalkoztatás az elmúlt hónapokban. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai alapján tavaly október és december között 4 millió 447 ezren dolgoztak (a 15-74 éves korosztályban), ami 36 ezres növekedés egy év alatt, ugyanakkor az év korábbi hónapjaihoz képest megtorpanást láthatunk.

A foglalkoztatottak számának növekedése lelassult az elmúlt hónapokban, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a közfoglalkoztatottak száma csökken, vagyis az elsődleges munkaerőpiac továbbra is erősnek látszik. A tavalyi utolsó negyedévben a 4 millió 447 ezer foglalkoztatottból 178 ezer volt a közfoglalkoztatott, ami közel 40 ezres csökkenés az egy évvel korábbihoz képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés