Előfizetői tartalom

Érdekes dolgot mutattak ki a gazdag nyugdíjasokról

Portfolio
Logikus és természetes azt feltételezni, hogy azok az időskorúak élnek tovább, akik az aktív éveik alapján jobban kerestek és emiatt magasabb összegű ellátást kapnak nyugdíjasként, ebből pedig magasabb színvonalon élhetnek. A Statisztikai Szemlében most megjelent "Öregségi nyugdíjasok halandósága 2015-ben" című írás ezt mutatja be számokkal alátámasztva.

Első lépésként a szerzők öt jövedelmi kategóriát állítottak fel a 2015-ös öregségi nyugdíjasokra, külön a nőkre és külön a férfiakra. Ezek szerint a nyugdíjasok leggazdagabb csoportjának átlagos nyugdíja a nők esetében 180 ezer forint körül volt, míg a férfiaknál ez 217 ezer forint.Forrás: Öregségi nyugdíjasok halandósága 2015-ben.Ezt követően azt vizsgálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés