Előfizetői tartalom

Lesújtó számok érkeztek a világ szegényeiről

Portfolio
Jelentősen nőtt a globális vagyon 1995 és 2014 között, a közepes jövedelmű országok felzárkózása szemmel látható, ami leginkább az ázsiai országok gyors növekedésének köszönhető. A világszerte tapasztalható vagyonnövekedés ellenére a gazdagabb és szegényebb országok közötti vagyonkülönbségek továbbra is fennállnak, az alacsony jövedelemkategróiába eső országoknál például a népességnövekedés gyors üteme szab gátat az egy főre jutó vagyon növekedésének. A Világbank friss tanulmánya azt járja körül, miképpen tudnának a szegényebb országok felzárkózni a vagyonfelhalmozásban, mely tőkeforrás a hangsúlyosabb az egyes jövedelemkategóriáknál és mi az oka annak, hogy a nők humán tőkéből való hozzájárulása az összvagyonhoz kisebb, mint a férfiaké.

Hogyan oszlik meg a világ vagyona?A Világbank friss jelentése szerint 66%-kal nőtt a globális vagyon 1995-ről 2014-re, 690 ezer milliárd dollárról 1143 ezer milliárd dollárra. Ha megnézzük, hogy az egyes jövedelemkategóriák mekkora részt hasítanak ki az összvagyonból és mindez hogyan változott a vizsgált időszak alatt, azt látni, hogy a közepes jövedelmű országok aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés