Előfizetői tartalom

Német külügyminiszter lesz a magyar kormány nagy kritikusa

Portfolio
Martin Schulz lesz a külügyminiszter a tavasszal felálló új német nagykoalíciós kormányban és a posztért cserébe lemond az SPD pártelnöki tisztségéről. Ez elég kellemetlen, bár nem teljesen meglepő fejlemény, a magyar kormánynak, hiszen Schulz mind a német választási kampányban, mind azt követően elég erőteljesen bírálta a magyar kormányt az EU- és jogállamiság-ellenes lépéseiért és eddig is esélyes volt, hogy kormánytag lesz.

Nagyon kritikus velünk az új német külügyminiszterMartin Schulz legutóbb például azzal fenyegetett, hogy Németországnak nem kellene annyi EU-s pénzt befizetnie a 2020 utáni uniós kasszába, mint szokott, mert a két legnagyobb haszonélvező tagállam, Lengyelország és Magyarország kibújik a menekültválság terhei alól, az elosztási mechanizmusból. A fenyegetésre Szijjártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés