Előfizetői tartalom

A szakadék szélére rántotta Európát az ország, amely most történelmi siker kapujában áll

Portfolio
Nyolc év után végéhez közeledik a harmadik görög mentőcsomag, emiatt pedig egyre jobban foglalkoztatja a piaci szakértőket a kérdés, hogy vajon Görögország képes lesz-e az európai hitelezők és az IMF újabb segítsége nélkül boldogulni. Bár a politikai és gazdasági feltételek is adottak, a görög politikusoknak ki kell tartaniuk az elmúlt években végrehajtott reformok folytatása mellett, anélkül ugyanis nem sok jó fog kisülni ebből az önállósodásból.

Végre sikerülhet lezárni egy nagyon fájdalmas, megszorításokkal teli időszakot. Mentőcsomagból mentőcsomagba2010. május 2-án az eurózónás pénzügyminisztereket tömörítő Eurogroup elfogadta azt a hároméves, 80 milliárd eurós keretösszegű mentőcsomagot Görögország számára, amely nélkülözhetetlen volt az államcsőd elkerüléséhez. A programhoz további 30 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés