Előfizetői tartalom

MNB: a globalizáció új fázisában is indokolt még a laza monetáris politika

Portfolio
A globalizáció újabb korszakában járunk, amelyben a laza monetáris politika fenntartása továbbra is indokolt Magyarországon, részben amiatt is, mert a fenntartható gazdasági felzárkózáson még dolgozni kell - többek között ezeket az üzeneteket hangsúlyozták a Lámfalussy Konferencia első négy előadásában a Magyar Nemzeti Bank vezetői.

Köszöntőjében Matolcsy György MNB-elnök azt emelte ki, hogy nagy átalakulás zajlik kelet-nyugati irányban a világban, de az EU-n és a régión, a visegrádi négyek körén belül is, amelyet úgy jellemzett:új globális korszakban, a globalizáció újabb fázisában járunk.Matolcsy szerint a globalizáció ebben a fázisban gyorsabb, mélyebb és még inkább különleges a múltbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés