Meglepetés az amerikai inflációban!
Gazdaság

Meglepetés az amerikai inflációban!

Portfolio
Januárban - decemberhez hasonlóan - éves bázison 2,1%-kal növekedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami meglepetést okozott, ugyanis az elemzők többsége a bázishatás miatt az infláció lassulására számított. A meglepetésre a kötvényhozamok hirtelen emelkedéssel, a részvénypiacok eséssel reagáltak.
A Reuters elemzői felmérése alapján arra lehetett számítani, hogy a decemberi 2,1%-ról 1,9%-ra lassulhatott az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban, azonban a most közzétett adat alapján 2,1%-on stagnált az index. További meglepetést okozott, hogy a maginflációs index értéke szintén stagnált, 1,8%-on. Hó/ hó alapon 0,5%-kal növekedtek a fogyasztói árak, ami 0,2 százalékponttal haladta meg a Reuters elemzői konszenzusát.

Meglepetés az amerikai inflációban!
A mai inflációs adat azért nagyon fontos, mert a legutóbbi amerikai munkaerő-piaci bérstatisztika után a piaci szereplők feszülten figyelnek minden olyan apró jelre, ami az amerikai infláció gyorsulására utalhat, hiszen az alapvetően befolyásolhatja a Fed monetáris politikáját. A témával részletesebben foglalkoztunk tegnapi cikkünkben, ahol az éledező amerikai infláció lehetséges kötvény- és részvénypiaci következményeire hívtuk fel a figyelmet:A várakozások ellenére tehát nem lassult az amerikai infláció, amire a kötvényhozamok emelkedéssel, a részvénypiacok hirtelen eséssel reagáltak.


(Címlapkép forrása: AFP Fotó Thimoth A. Clary)
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Boris Johnson