Előfizetői tartalom

Itt van néhány meredek grafikon Magyarország legnagyobb problémájáról

Portfolio
Egyre nagyobb a munkaerőhiány Magyarországon, amit most az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet felmérése mutat be 3000 vállalat megkérdezése alapján. A toborzási nehézségeket (munkaerő- és szakember-hiányt) jelző cégek aránya jelentősen nőtt az elmúlt években. A munkaerőhiány főként a döntően exportáló, az ipari és építőipari, a döntően vagy részben külföldi tulajdonban lévő, a dunántúli, valamint a 10-49 fő közötti cégeket érinti. A vállalkozások nagyjából fele úgy véli, hogy 2018-ban enyhülni fognak a munkaerőhiánnyal kapcsolatos problémák, harmaduk szerint azonos mértékűek maradnak, tizedük pedig úgy látja, hogy súlyosbodni fognak e nehézségek.

A munkaerő- és szakember-hiányt mint a vállalkozás üzleti tevékenységét akadályozó tényezőt nagyjából minden tizedik cég említette a konjunktúra-vizsgálatok során 2011 áprilisa és 2013 októbere között. Ezt követően ez az arány 2014. októberben megugrott (21%), vagyis ekkor már minden ötödik vállalkozás a cége üzleti tevékenységét akadályozó három legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés