Messzebb érhet a 2-es metró
Gazdaság

Messzebb érhet a 2-es metró

Portfolio
Ha minden a tervek szerint halad és összekötik a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel, akkor 2022-ben már metróval lehet utazni Cinkotáig - közölte a 16. kerület polgármestere az Infostarttal.
A 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésével, valamint a HÉV-pálya felújításával jelentősen javítani lehetne a 16. és 17. kerületi közösségi közlekedés állapotán - hangsúlyozta Kovács Péter, a 16. kerület polgármestere.

A városvezető a rövidebb bejutás mellett azt tartja a fejlesztés legnagyobb előnyének, hogy teljesen átstrukturálja majd a közlekedést, így nem kell annyi busznak közlekednie, és nem kell átszállni az Örs vezér terén.

Kovács Péter szerint minden a tervek szerint halad, és összekötik a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel, akkor 2022-ben már metróval lehet utazni Cinkotáig.

Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában korábban azt mondta, a Városháza is támogatja a 2-es metró és a HÉV összekötését. Hozzátette: a HÉV-vonalak az államhoz kerültek, a beruházás ezért a Nemzeti Fejlesztési minisztériumhoz tartozik.

Korábban a szomszédos városrész, a 17. kerületi polgármester, Riz Levente mondta el, hogy szükség lenne egy rákoskeresztúri szárnyvonalra is, amellyel a 17. kerületből és agglomerációból is sokan tudnának bejutni a belvárosba.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke szerint azonban a két vonal összekötése komoly problémákat is okozhat az utasok számára. Szakmaiatlannak nevezte a javaslatot, mert a HÉV és a metró rendszerében csak a nyomtáv a közös, minden más eltér. Ráadásul az új rendszerben hibrid szerelvények járhatnak Gödöllőre, más irányba pedig egyszerű kocsik. A metró peronokon kaotikus állapotok alakulhatnak ki, mert sokan hibrid, mások pedig a sima szerelvényeket várnák és ennyi ember befogadására nem alkalmasak a meglévő állomások - fejtette kia Metróért Egyesület elnöke.

A főváros 2030-ig szóló közlekedésfejlesztési stratégiája, a Balázs Mór-terv tartalmazza a közeljövő legfontosabb budapesti beruházásait. Ebben szerepel a HÉV és a 2-es metró összekötése, a 3-as metró meghosszabbítása a felszínen Káposztásmegyerig, valamint a kisföldalatti meghosszabbítása mindkét végén.

Címlapkép forrása: ATTILA KISBENEDEK / AFP
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_olaj0916_2