Előfizetői tartalom

A sikeres felzárkózás záloga: fektess az emberbe!

Asztalos Péter, MNB
A megfelelő mennyiségben és minőségben rendelkezésre álló humán tőke a gazdasági felzárkózás egyik legfontosabb alapja. A humán tőke minőségének javulása az innovációs képesség és a munkatermelékenység növekedésén keresztül hosszú távon képes növelni a versenyképességet és a reálgazdaság növekedési potenciálját, miközben a rendelkezésre álló munkaerő mennyisége pedig motorja vagy korlátja is lehet a fejlődésnek. A demográfiai helyzet javítása, az egészséges életévek növelése, valamint a (jövőbeni) munkaerőpiaci igényeknek megfelelő oktatási rendszer kialakítása olyan stratégiai célok, amelyekhez Magyarországon is átfogó lépések szükségesek az érintett területeken.

A demográfiai folyamatok nem kedvezőek. A demográfiai folyamatok és a humán tőke minőségének javítása komoly kihívások elé állítja valamennyi európai országot. Éppen ezért tűztük ki célul, hogy a 2017. október végén első ízben megjelentetett Versenyképességi jelentés átfogó és objektív módon vizsgálja meg Magyarország helyzetét európai uniós és régiós viszonylatban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái