Előfizetői tartalom

Mit tegyünk, ha jön a NAV?

Dr. Fischer Ádám, Jalsovszky Ügyvédi Iroda
Idén év elejére teljesen megújultak azok a törvények, amik az adóellenőrzéseket, adópereket szabályozzák. A terület újraszabályozása a teljes ellenőrzést érinti, az első pillanattól a bírósági szak lezárásáig. Mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal évente közel 30.000 ellenőrzést folytat le, ennek során pedig mintegy 500 milliárd forint adóhiányt és majdnem ugyanekkora összegű bírságot szab ki, ezért lényegében bárkit érinthetnek az új szabályok és korlátok.

Dr. Fischer Ádám, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adójogásza kérdés-válasz formában ad tippeket, mire érdemes egy NAV-vizsgálat során figyelni.1. Honnan lehet tudni, hogy jön a NAV?Az eljárás megindításáról a NAV általában előzetesen értesíti az adózót. Ilyenkor a NAV azt is jelzi, hogy milyen dokumentumokat fog kérni, és rendszerint előre egyeztetett időpontban megy a cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés