Ilyen együttműködést még nem kötöttek a magyar magánegészségügyben
Gazdaság

Ilyen együttműködést még nem kötöttek a magyar magánegészségügyben

Portfolio
Stratégiai megállapodást kötött az OTP Egészségpénztár és a Budai Egészségközpont - jelentette be Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója és Varga Péter Pál, a szolgáltatócég főigazgatója. A gyakorlatilag egy nagy csoportba (Csányi Sándor érdekeltségébe) tartozó két cég felismerve a megelőzés fontosságát új prevenciós programokat dolgoz ki, szegmentáltan, betegekcsoportokra lebontva. Varga Péter Pál előrevetítette, hogy a választások után a magyar egészségügy fontos kihívásait kell majd kezelni.

Látványos számok

Virágzik a hazai magán-egészségügyi piac - ez volt az egyik fő üzenete az OTP Egészségpénztár és a BEK közös csütörtöki sajtótájékoztatójának.

Studniczky Ferenc például azt árulta el, hogy az egészségpénztári kifizetések közül tavaly 5 milliárd forint ment el a gyógyszerekre, 1,9 milliárd forint ment el gyógyászati segédeszközökre, és 2,2 milliárd forint a magán-egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. Míg az első két kategóriában a kifizetések stagnálnak, addig a magán-egészségügyi szolgáltatások piaca évente 11-12%-kal bővül, ami nagyon dinamikus.


Studniczky Ferenc

ügyvezető igazgató

OTP Egészségpénztár

1976-ban végez üzemmérnökként a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán, majd 1985-ben a Testnevelési Egyetemen szerzi sportszervezői diplomáját, amit 1995-ben Közgáz vállalkozó-menedzser diploma követ. 1980... Tovább »

Azt is kiemelte az egészségpénztár ügyvezetője, hogy tavaly bekövetkezett a trendforduló: először haladta meg a lakossági befizetés összege a munkáltatói befizetéseket. Az egyéni befizetések összege 5,6 milliárd forint volt (36,5%-os növekedés), a munkáltatókon keresztül pedig 3,7 milliárd forint érkezett be (41%-os visszaesés).

A Varga Péter Pál által említett számok is látványos bővülésről tanúskodnak. A BEK tavaly 6,76 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 1,2 milliárd forintos éves növekedés és várakozása szerint hasonló ütemű növekedés lesz 2018-ban is. Azt is megjegyezte, hogy a teljes bevételből 2,6 milliárd forint érkezett csak a magánfinanszírozásból.

Ebből csak 100 millió forint jött az egészségpénztárak irányából, ezért ezt felismerve döntöttünk a stratégiai együttműködésről

- részletezte Varga Péter Pál.


Dr. Varga Péter Pál

alapító-főigazgató, gerincsebész

Budai Egészségközpont

Dr. Varga Péter Pál 1979-ben szerezte meg diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és 1983-ban tette le ortopédiai szakvizsgáját. 1986 és 1993 között 17 alkalommal vett részt ösztöndíjas... Tovább »

Az együttműködés

Az együttműködés keretében az idei év folyamán több termékkel is piacra lép a két szolgáltató, az ügyfelek visszajelzései alapján. Varga Péter Pál elmondása szerint ez nem egy exkluzív szerződés (mivel más pénztárakkal is kapcsolatban van a szolgáltató), hanem egy modellértékű innováció.

Szolgáltatásonként ajánlanak az ügyfeleknek csomagokat. A BEK ún. prémiumterméke érthető módon a gerincgyógyászat. A BEK főigazgatója szerint itt egy megelőző akciót szeretnének elindítani, átadni az információkat az érdeklődőknek, ezzel az ügyfelek megelőzik a betegség kialakulását, egészségtudatosabban viselkednek. Ennek megfelelően a jól képzett beteg tudja, mikor kell orvoshoz fordulnia, így az ellátórendszer leterheltsége is csökkenhet - magyarázta Varga Péter Pál.

Információt és képzettséget adunk a finanszírozásért cserébe, amivel meg lehet előzni a betegségek kialakulását. Esszenciális tudásanyagokat kapnak az ügyfelek. Ezek és a tünetek fényében pedig a későbbiekben el tudják dönteni, mikor forduljanak orvoshoz - hangsúlyozta. A tervekről pedig elárulta, hogy más szolgáltatás esetében is terveznek hasonló csomagokat, a következő a gasztroenterológia lehet.

Az elgondolás hátteréről szólva Varga Péter Pál úgy fogalmazott, hogy tavaly tavasztól a BEK tudatosan elkezdte átalakítani a vállalatokkal kötött foglalkozásegészségügyi szerződéseket. Vállalategészségügynek nevezik az új irányt. Az új megközelítés keretében úgy alakítják át a szerződéseket, hogy komplex megelőző és életmódjavító szolgáltatáscsomagokat formálnak.

A munkáltatóknál ugyanis elsődleges feladattá vált a munkavállalók megtartása a mai gazdasági helyzetben, illetve az új munkavállalók felvételekor is fontos szempont lehet egy ilyen csomag.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője ennek kapcsán azt emelte ki, hogy a pénztár egyik fontos célja, hogy biztosítsa a magas szintű egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét a tagok számára. Felméréseik ugyanis azt mutatják, hogy az ügyfelek részéről erőteljes igény és érdeklődés van a magánszolgáltatások iránt.

Ilyen együttműködést még nem kötöttek a magyar magánegészségügyben
Studniczky Ferenc és Varga Péter Pál az eseményen.

Választások után

Varga Péter Pál egy válaszában azt is előrevetítette, hogy nem zárható ki, hogy az áprilisi választások után az új kormány hozzányúl az egészségügyhöz.

A választások után a következő kormánynak válaszokat kell adnia a hazai egészségügyet övező kihívásokra. Ezek egy része, hogy az alternatív források, így a kiegészítő biztosítások hogyan vonhatók be a finanszírozásba

- fejtette ki.
European parliament building, Brussels, Belgium
Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
coronavirus