Előfizetői tartalom

Veszélyben Magyarország csendes sikersztorija: hónapokba telik egy állás betöltése

Már több mint 50 ezren dolgoznak Magyarországon szolgáltató-központokban (SSC), és minden évben új munkahelyek százai jönnek létre. Az SSC-szektor évek óta az egyik legdinamikusabban növekvő ágazat a magyar gazdaságban, azonban a munkaerőhiány könnyen véget vethet a felívelésnek. Egyre szorosabb ugyanis a verseny a jól képzett, nyelveket beszélő fiatalokért, akiket a külföldi karrierlehetőségek is csábítanak: egy senior fejlesztő vagy egy hollandul beszélő adószakértő például most valódi kincs a hazai központoknak. Körképünkből kiderül, hogy hogyan igyekeznek megszerezni és maguknál tartani ezeket a tehetségeket a magyar SSC-piac legnagyobb szereplői.

Egyre nehezebb a toborzás, de mennyire nagy a baj?. Magyarországon már több mint 100 vállalat működtet szolgáltató-központot (Shared Service Center - SSC): a tavalyi évben a hazai SSC-munkavállalók száma pedig átlépte az 50 ezer főt, és az idei évben további bővülésre számítanak a szektor szereplői - tudta meg a Portfolio a Magyar Szolgáltóipari és Outsourcing Szövetségtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés