Előfizetői tartalom

Tarlós elmondta, mikor tilthatják ki a dízelautókat Budapestről

Portfolio
A teljes kitiltás ideje legkorábban 8-10 év múlva jöhet el - mondta Tarlós István a dízelautók kérdéséről egy mai sajtótájékoztatón. Az Index tudósítása szerint a főpolgármester úgy látja, hogy a dízelautók általános kitiltásával a német városokhoz hasonlóan Budapesten is előbb-utóbb foglalkozni kell, és már megkezdték az előkészületeket.

A főpolgármester felkérte az Autóklubot, készítsen tanulmányt a témában. A szmogrendelet egyébként 2018-október 1-től már a dízelek rovására szigorodik: szmogriadó idején nem lehet majd közlekedni Euro 3-as dízelekkel, 2019. október 1-től pedig Euoro 4-es dízelekkel. Ez azt jelenti, hogy 2019-ben szmogriadó idején a járművek 52%-a forgalmi tiltás alá esik majd. (Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés