Előfizetői tartalom

Trump az egész világot a feje tetejére állítaná - Ennek a harcnak nem lesznek nyertesei

Donald Trump acél- és alumínium vámja inkább politikai tőkekovácsolásnak jó, mintsem a bajba sodródott ipari munkások és az Egyesült Államok gazdaságának megsegítésére. Hosszú távon néhány amerikai acél- és alumíniumipari vállalaton kívül mindenki veszít: a világgazdaság, beleértve az Egyesült Államokat, az amerikai emberek, de még az amerikai vállalatok is. A "tegyük újra naggyá Amerikát" nosztalgia a múlt héten újabb ostoba döntésben csúcsosodott ki, még akkor is, ha nem teljesen valótlan az a probléma, ami a döntés hátterében áll.
Bekövetkezett az, amitől a piaci szereplők nagy része már több mint egy éve tartott. A világ egy globális kereskedelmi háború küszöbére sodródott, miután Donald Trump bejelentette, hogy 25, illetve 10%-os vámot vet ki az acél- és alumíniumbehozatalra.Kapcsolódó cikkünk2018.03.08Bréking: Trump bejelentette, jönnek a büntetővámok!Önmagában a bejelentett vám még nem lenne...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái