Előfizetői tartalom

Jól megy a világnak, de mindent megváltoztathat egy kereskedelmi háború

MTI
|
Portfolio
A világgazdaság az utóbbi hét év legerősebb ütemével, 3,9 százalékkal növekedhet idén a kereskedelem és a beruházások bővülésének köszönhetően, de Donald Trump amerikai elnök protekcionista politikája fenyegetést jelent a kedvező kilátásokra, egy kereskedelmi háború ugyanis veszélybe sodorhatja a növekedést - figyelmeztetett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden közzétett időközi gazdasági előrejelzésében.

A párizsi székhelyű szervezet szakértőinek becslése szerint idén és jövőre is 3,9 százalékkal - 2011 óta a legerősebb ütemben - növekedhet a világgazdaság a 2017-ben elért 3,7 százalék után. Az előrejelzést 2018 és 2019 esetében 0,3 százalékponttal javították a legutolsó, novemberben kiadott jelentéshez képest, ami egyben azt is jelenti, hogy a világgazdaság bővülésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés