Előfizetői tartalom

Mi folyik a magyar egészségügyben? Itt a friss jelentés!

Portfolio
Az egészségtelen életmódból eredő kockázatok továbbra is magasak, az ellátás minősége egyenetlen és a hozzáférés területén érzékelhető az egyenlőtlenség, miközben az egészségügyre fordított kiadások viszonylag alacsonyak. A másik oldalról viszont fontos erőfeszítések történtek a szakemberek itthon tartására, a kivándorlás lassult, kulcsfontosságú programok indultak útnak (e-egészségügy, Egészséges Budapest Program, szűrési programok), a halálozási ráták csökkennek - írja le a hazai egészségügy állapotát az Európai Bizottság legutóbb bemutatott országjelentése.

Három oldalban, tömören mutatja be a magyar egészségügyi ellátórendszer állapotát a Bizottság jelentése.Elmaradásban2015-ben Magyarországon 75,7 év volt a várható élettartam, majdnem öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag. Noha a várható élettartam 4 évvel növekedett az elmúlt 15 évben, az EU-hoz mért különbség csak kismértékben csökkent (az EU28 legkorábbi adatpontja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái