Előfizetői tartalom

Holnap kiderül, mennyire látja derűsen a világot az MNB

Portfolio
Úgy tűnik, csak az Inflációs jelentés friss előrejelzései mentik meg az unalomtól a monetáris tanács holnapi ülését. A Portfolio felmérése szerint a piac nem csak kamatváltoztatásra, de további nem konvencionális lépésekre sem számít a Magyar Nemzeti Banktól. Előáll viszont a jegybank az új növekedési és inflációs prognózissal, amelyek a várakozások szerint még kedvezőbb képet festenek majd a magyar gazdaság kilátásairól.

Nem várunk érdemi lépést az MNB-től holnap, mivel a monetáris politika számára fontos változók a számára megfelelő tartományban helyezkednek el- ezzel a mondattal foglalja össze Módos Dániel az OTP elemzési központjának várakozásait, és ezzel tulajdonképpen szinte mindent elmondtunk a monetáris tanács ülésének klasszikus témájáról. Eszerint tehát az irányadó kamat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés