Előfizetői tartalom

Itt a jegybank indoklása a kamatdöntésről

Portfolio
A hagyományos, tartósan laza monetáris politikára utaló üzeneteket tartalmazza a monetáris tanács kamatdöntésről szóló közleménye. A jegybank monetáris kondíciók tartós tartása mellett a közelmúltban bevezetett nem konvencionális eszközök programszerű alkalmazásával biztosítja a laza kondíciók fenntartását. Kiemelendő, hogy a második negyedévre az MNB nem határozta meg pontosan a kiszorítandó likviditás mennyiségét (amely a hozamok leszorítását célozza), hanem úgy fogalmaz, a tényleges kiszorítás mennyiségének olyan mértékűnek kell lennie, amely biztosítja a kialakult laza monetáris kondíciók tartós fenntartását.

A közlemény így szól (kiemelések tőlünk származnak - a szerk.): "A Monetáris Tanács megítélése szerint a belső kereslet élénkülésével párhuzamosan a hazai kibocsátás a potenciális szintje közelében alakul. A magyar gazdaság növekedése 2018-ban tovább élénkül, majd az aktuális előrejelzés feltevései mellett 2019-től fokozatosan lassul. Az inflációs cél fenntartható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái