Előfizetői tartalom

Suppan: 20 éve nem volt ilyen jó bőrben a magyar gazdaság

Annyi hazai és külföldi felfelé mutató gazdasági kockázatot tudunk azonosítani, hogy abszolút benne van a pakliban idénre egy 5-5,5%-os GDP-növekedés is, de egyelőre 4,2%-ról csak 4,5%-ra emeltük az előrejelzésünket, és már ezzel is optimistábbak vagyunk a piaci konszenzusnál - jelezte a Takarék Csoport első negyedévi makrogazdasági helyzetet és a kilátásokat összefoglaló sajtótájékoztatóján Suppan Gergely. A bank vezető elemzője szerint így Magyarország abszolút a régióval együtt tud nőni idén és várhatóan jövőre is, az egyetlen lényeges visszahúzó tényező a növekedésre a munkaerőhiány lehet. Ez viszont meglátása szerint abban segíthet, hogy tartósan lehet gyorsabb a növekedés.
Ez a nagy és nagyon rózsás képAz elmúlt 20 évben nem volt olyan, hogy minden növekedési hajtótényező egyszerre húzna, így régóta nem voltak ennyire kedvezőek a magyar gazdaság növekedési kilátásai, ráadásul ez most nem eladósodásból történik - hangsúlyozta Suppan. Rámutatott, hogy tavaly (4%) és tavalyelőtt (2,2%) is pontos növekedési előrejelzést adtak, így nem...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái