Egy évi fizetést megkeresni egy nap alatt - Végre az előző amerikai jegybankelnök is elkezdett pénzt
Gazdaság

Egy évi fizetést megkeresni egy nap alatt - Végre az előző amerikai jegybankelnök is elkezdett pénzt keresni

Portfolio
Janet Yellen, az előző amerikai jegybankelnök most először vállalt fizetős fellépést.
Janet Yellen 2014 és 2018 között töltötte be az amerikai jegybankelnöki pozíciót. Nem keresett rosszul, igaz, nem is kiemelkedően, évente valamivel több mint 200 ezer dollár volt a jegybankelnöki fizetése. A Reuters arról számolt be, hogy a Fed elnöki pozícióját idén február 3-ig betöltő Yellennek megvolt az első olyan eseménye, ahol fizettek neki azért, hogy elmondja a véleményét az amerikai és a globális gazdasági kilátásokról.

Nincs ebben semmi különös, hiszen a nagy elődök, Alan Greenspan vagy Ben Bernanke is így tett annak idején, a piaci szereplők inkább azt találgatták, hogy mennyi idő telik el a Fedtől való távozás, és az első fizetett szereplés között. Yellen közvetlen elődjénél, Ben Bernankénál nagyjából egy hónap telt el a 2014-es leköszönése után az első fizetett szereplésig, akkor egy Abu Dhabiban tartott privát beszélgetésért állítólag 250 ezer dollárt kapott, de később is részt vett fizetett eseményeken, ahol hasonló összeggel jutalmazták szakértelmét. Alan Greenspan csak egy hetet várt a Fed hivatali idejét követően az első fizetős szereplésig, akkor, 2006-ban ironikus módon a pénzügyi válság egyik kulcsszereplőjének, a 2008-as válság alatt csődbe ment Lehman Brothersnek a vacsorameghívását fogadta el.

Yellen az elődöknél többet, két hónapot várt, míg elfogadta az első fizetős lehetőséget, amit a Jefferies szervezett az ügyfeleinek, de a milliárdos Carl Icahn és Daniel Loeb is jelen volt a több meetingből álló eseményen. Yellen egyébként egy telefonos megkeresésre reagálva elmondta, valóban fizettek a részvételéért, és semmilyen bizalmas információt nem árult el a rendezvényen, ahol a gazdaságról és a monetáris politika kilátásairól beszélt.

Azt nem tudta meg a Reuters, hogy pontosan mennyit keresett Yellen a Jefferies eseményén, de a korábbi tapasztalatok alapjén jó eséllyel akár egy egész évi jegybankelnöki fizetését is megkereshette az előző amerikai jegybankelnök.

Címlapkép: AFP, Alberto Pizzoli
cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Huawei
kinaielnök
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orbánviktordonaldtusk