Gazdaság

Nem bír leállni a magyar ipar

Portfolio
Februárban az ipari termelés volumene 0,5%-kal haladta meg a az előző havi szintet - jelentette a KSH. A havi bővülés mértéke ugyan elmarad az előző hónapokban mért, 1% feletti emelkedéstől, de így is jó eredménynek mondható. Az erős december-januári számok után logikus lett volna, ha egy kis megállást mutat a szektor, de úgy tűnik, az erős európai konjunktúra és a hazai kapacitásbővítések jó alapot teremtenek a bővülésre.
A termelés trendjét figyelve tavaly az év utolsó harmadától láthatunk újból élénkülést. A magyar termelésének hullámzása jellemezően a nagy kapacitásbővítésekhez kötődik, és kevésbé szorosan követi le a külső konjunktúra hullámzását.

Nem bír leállni a magyar ipar
Az éves index kissé lejjebb esett, 4,1%-os növekedést mutat. A részletes adatok a jövő héten jelennek meg, addig a növekedés szerkezetét illetően a KSH szóbeli közlésére támaszkodhatunk. Eszerint a három legjelentősebb feldolgozóipari terület közül az élelmiszeriparban átlagot meghaladóan nőtt, az elektronikai iparban átlag körüli volt a növekedés, a járműgyártás termelése csak kismértékben nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője hozzátette, jelentősen bővült a közepes súlyú ágazatok közül a fémalapanyag és fémfeldolgozás, a vegyi anyag, a műanyag és nem fém ásványi termékek kibocsátása. A gép és a gépi gyártása visszaesett az egy évvel korábbihoz viszonyítva - jelezte. Az előző hónaphoz viszonyítva csökkent a termelés az elektronikai iparban, a járműiparban és a gyógyszergyártásban. A közepes súlyú ágazatok erősödése egyébként beleillik az elmúlt hónapok mintájába.

Nem bír leállni a magyar ipar
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
német200117