Előfizetői tartalom

Trump bedurvult: újabb csapást mér a kínai importra

Portfolio
Épp azt latolgatták a piacok és a megfigyelők, hogy a napokban bejelentett, 50 milliárdos kínai importra kivetett vámintézkedések talán életbe sem lépnek, amikor Donald Trump emelt egyet a téten: tegnap este az amerikai elnök ugyanis bejelentette, hogy további 100 milliárd dollárnyi kínai behozatal vámmal történő megterhelését rendelte el. A húzásra a határidős amerikai részvényindexek újra lefelé fordultak.

A csütörtöki részvénypiaci kereskedés vége után jelentette be a Fehér Ház, hogy Donald Trump felkérte a kereskedelmi tanácsadóját egy újabb 100 milliárd dolláros kínai árukontingens megvámoltatásának előkészítésére. A lépés azok után érkezett, hogy az előző, 50 milliárd dollárnyi kínai importot érintő intézkedésről felmerült, talán mégsem vezeti be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés