Előfizetői tartalom

Összejött a nagy német béralku: milliók örülhetnek

Portfolio
Kedd éjjelre sikerült megállapodnia a nagy német szakszervezeteknek és a szövetségi államnak a következő évek béremeléseiről: eszerint az idén márciustól induló egy évben 3,19%-os, a rákövetkező évben 3,1%-os, majd az azt követő fél évben 1,06%-os béremelés történi meg. Az alacsonyabb keresetű dolgozóknak mindezeken felül egyszeri 250 eurós juttatást is adnak.

A Reuters összefoglalója szerint a több százezres tüntetések és maratoni tárgyalások után létrejött megállapodás első körben mintegy 2,3 millió közszférabeli dolgozót érint. A tárgyalásokat az állam részéről vezető belügyi tárca máris jelezte, hogy a friss megállapodást ki akarják terjeszteni a civil szférára, a bíróságokra és a katonaságra is. Horst Seehofer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés