Előfizetői tartalom

Itt az EU-s szegénységi rangsor - Van még hova javulnia Magyarországnak

Portfolio
2017-ben 33 millióan éltek súlyos anyagi nélkülözésben az Európai Unióban, ami a népesség 6,7%-át jelentette - derült ki az Eurostat előzetes becsléséből. A legrosszabb Bulgáriában, Görögországban, Romániában és Magyarországon volt a helyzet, míg arányaiban a legkevesebb nélkülöző Svédországban, Luxemburgban, Finnországban és Hollandiában volt.

Az erős európai konjunktúrával párhuzamosan tavaly 33 millióra, az össznépesség 6,7%-ra csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők EU-s állampolgárok száma. Ez 0,8 százalékpontos mérséklődést jelentett 2016-hoz képest.Súlyos anyagi nélkülözésben élők az EU-ban Az Eurostat definíciója szerint azok számítanak súlyos anyagi nélkülözésben élőnek, akik a a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés