Teljesen új szereplő Orbán Viktor negyedik kormányában
Gazdaság

Teljesen új szereplő Orbán Viktor negyedik kormányában

Portfolio
A héten folyamatosan szivárogtak a hírek az új Orbán-kormány lehetséges tagjairól. Mostanra teljesen összeállt a miniszteri névsor, viszont államtitkári szinten is van egy új név: Dr. Nagy Anikó lesz az egészségügyért felelős államtitkár. A nagy munkabírású szakember egyszerre orvos és egészségügyi közgazdász.

A Heim Pál vezetője

Nagy Anikó jelenleg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa. Szakmai önéletrajza szerint 1962-ben született Szolnokon. Szakmai képesítései és iskolai végzettségei között szerepel: egészségbiztosítási szakorvos, gesztroenterológus, csecsemő-gyermekgyógyászati szakorvos, orvos-közgazdász (Nyugat-Magyarországi Egyetem), oklevele Európa szakértő (Nyugat-Magyarországi Egyetem), általános orvosi diploma (Szegedi Orvostudományi Egyetem).

2012-ben lett a Heim Pál főigazgatója, óriási adóssággal vette át az intézményt. Elárulta, hogy ezt úgy tette rendbe, hogy a kórház minden egységét átvizsgálták, számos programot hajtottak végre a "komoly válságban". "Nem tudtuk és nem tudjuk teljesen nullára hozni ezt a rendszert, mert eddig még mindig hiányzott hozzá a szükséges többlet finanszírozás, amivel ez megoldható lenne" - magyarázta korábban.

Teljesen új szereplő Orbán Viktor negyedik kormányában
Nagy Anikó főigazgató az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2018. március 14-én. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán
Saját bevallása szerint "ez a világ egyik legjobb kórháza! Egy nagy család."

Már 2015-ben is felmerült a neve az államtitkári posztra, amikor Zombor Gábor utódjáról szóltak a találgatások. A Pesti Srácok akkor azt írta róla, hogy a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak a jó ismerőse. Akkor megjegyezték: Nagy a korábbi Egészségügyi Minisztériumban szakértői feladatokat is ellátott.

Karrier

"Két olyan szakvizsgám van, ami meghatározza a gyógyító munkám. Az egyik a csecsemő-és gyermekgyógyászat, a másik a gasztroenterológia, melyből felnőtt gasztroenterológia szakvizsgával rendelkezem. Emellett az egészségügyi finanszírozással, kapcsolatos szakvizsgát is letettem. Eközben úgy alakult az életem, hogy a gyógyítás mellett elkezdett érdekelni az eredményesség is. Egyre fontosabbá vált számomra az, hogyan lehetne a gyógyítás folyamatát hatékonnyá tenni, jobb eredményeket elérni, jobban kihasználni a rendelkezésre álló forrásokat, hogyan lehet a gyógyítók teljesítményét megmérni és összehasonlítani" - magyarázta.

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat találjak, új szakmát kellett megtanulnom. Három, különböző közgazdasági másoddiplomát szereztem a Soproni Egyetemen, köztük az orvos-közgazdászt

- nyilatkozta nemrégiben.

Akár a magyar állami egészségügy jövőjére is lehet vonatkoztatni korábbi szavait, miszerint:

egy kicsit megelőzte a korát bennem és általam ez a gazdálkodási vágy, de mindig az motivált, hogyan lehet még jobban, még eredményesebben elvégezni a feladatokat.

"Egyébként maga az orvoslás is abba az irányba mozdult el az elmúlt években, hogy minden orvosnak valahol tudnia kell a meglévő dolgaival gazdálkodnia" - tette hozzá.

Nyilatkozataiból egyértelműnek tűnik, hogy nagy teherbírással rendelkezik, reggel 8-tól általában este 7-8-ig van bent. Előfordul, hogy este bent marad az intézményben, "magamba zárkózok, és írok vagy meglátogatok egy-egy beteg gyermeket az osztályokon".

Férje üzletember, egy lányuk van és egy unokájuk. Szeret írni, legutóbb a gyermekbántalmazásról írt könyvet több szerzővel közösen.

Teljesen új szereplő Orbán Viktor negyedik kormányában
Mága Zoltán hegedűművész (j) és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa a kórház anesztheziológiai és intenzív osztályán, ahol a művész betegőrző monitort adományozott az intézménynek 2017. május 2-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
ujszulott